Snel zelf gemaakt     Beter voor geluid en temperatuur     Vanaf 54,95 euro de vierkante meter, inclusief 9% btw    
   

Een groen dak van Groendakmaker leg je simpel zelf aan.

Klik-klik, je eigen groene dak; dat is de lijfspreuk van Groendakmaker. Maar leg je een groen dak van Groendakmaker echt zo simpel zelf aan? In deze blog nemen we je mee in het proces dat je doorloopt wanneer je zelf je sedumdak gaat aanleggen.


Stap 1: 
Meet, en weet, of jouw dak geschikt is

Voordat je een groendak gaat aanleggen is het belangrijk om te weten of dat überhaupt wel mogelijk is op jouw dak. Dat doe je door, ten eerste, te kijken naar de draagkracht van je dak. Dat moet minimaal 60 kilo per m2 zijn. Ligt er al grind op je dak? Dan is hij geschikt!

Kijk vervolgens naar de levensduur van je dakbedekking, idealiter is die gelijk aan de levensduur van een groendak van Groendakmaker, zo’n 20 tot 25 jaar. Is dat bij je huidige dakbedekking veel korter? Overweeg dan om hem te vervangen voordat je je sedumdak gaat aanleggen.


Stap 2: 
Een groendak van Groendakmaker aanleggen doe je zo

Staat de ladder klaar? Dan kunnen we beginnen met het aanlegproces. Veeg eerst met een bezem alle viezigheid van je dak af. Vervolgens pak je een schaar en knip je het beschermdoek op maat van het dak. Zorg ervoor dat je iets zwaars bij je hebt, dan verklein je de kans dat het doek, na een ferme windstoot van het dak afwaait.

Gelukt? Dan gaan we aan de slag met het aanleggen van de sedumcassettes.

Je begint linksonder of linksboven met de inkeping aan de buitenzijde en de zwaluwstaartverbinding naar je toe. Bij bestellen laten we je weten of je moet beginnen met leggen in de lengte of de breedte. De cassettes van Groendakmaker bezitten over een makkelijk werkend klik-systeem, waardoor je de blokken, net zoals je vroeger met legostenen deed, zonder moeite in elkaar kan schuiven.

Voilà! Zodra de cassettes op de juiste plek staan, is het tijd voor het grind. Bij de grindranden gaat Groendakmaker uit van minimaal 5 centimeter grind aan de zijden van het dak. Zorg ervoor dat alle lege gedeeltes opgevuld zijn. Meestal zijn dat de dakranden en de open tussenruimtes. Wanneer alles is opgevuld, verspreid je de organische mestkorrels over het groene dak.

dakleggen-legrichting-volgorde

Groendak-meten-blog


Stap 3: 
Geniet van het resultaat

Gefeliciteerd! Je bent vanaf heden eigenaar van een zelf aangelegde groendak van Groendakmakers. Het is nu zaak om te genieten van het nieuwe uitzicht en de frissere lucht die om je huis heen zal gaan hangen. Heb je nog vragen?

Kijk dan op https://groendakmaker.nl/faq/.

OP DE HOOGTE
BLIJVEN?

Laat hier je gegevens achter voor directe productinformatie 


OP DE HOOGTE
BLIJVEN?

Laat hier je gegevens achter voor directe productinformatie