Snel zelf gemaakt     Beter voor geluid en temperatuur     Vanaf 54,95 euro de vierkante meter, inclusief 9% btw    
   

Groendakmaker:
Een milieuvriendelijk groen dak

Een groen dak is per definitie groen. Dat wil zeggen, groene daken hebben eigenschappen die goed zijn voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan de afvoer van regenwater en de bevordering van biodiversiteit. Groendakmaker zet hier nog verder op in, wij maken onze groene daken zo milieuvriendelijk als mogelijk.


Circulair en
recyclebaar 

groendakmaker cassette met substraatlaag

Het groeimedium, of de substraatlaag, van Groendakmaker is verantwoord geproduceerd. Andere producenten van groene daken gebruiken doorgaans steenwol als groeimedium, de vegetatie ligt daarbij aan een water-infuus en is kwetsbaar in drogere periodes. Daarnaast is steenwol niet duurzaam geproduceerd en is het ook niet te hergebruiken; niet circulair dus.

In nóg slechtere gevallen wordt polyurethaanschuim, of purschuim, gebruikt als substraatlaag. Dit is zeer milieubelastend en valt onder de categorie ‘chemisch afval’. Het is niet duurzaam, niet herbruikbaar en de levensduur van je groene dak is relatief kort doordat het schuim na enkele jaren al afbrokkelt en inzakt.

Groendakmaker gebruikt een readyroof cassettesysteem voor haar groene daken. Naast dat dit het aanleggen van het groene dak erg makkelijk maakt, zijn deze volledig recyclebaar – na het gebruik als groen dak wordt het weer 100% omgezet in grondstoffen.

Dat regelen wij overigens helemaal voor je. Nadat je de cassettes van je dak hebt verwijderd mag je ze weer inleveren bij Groendakmaker, dan gebruiken wij de grondstoffen om nieuwe cassettes van te maken. 

Peter van groendakmaker subsidie

Daarnaast maakt Groendakmaker geen gebruik van chemische hulpmiddelen tegen ziektes of plagen, dit zorgt voor een natuurlijke ontwikkeling van het sedum, waardoor deze in de toekomst beter bestand is tegen uitdagingen zoals extreme weeromstandigheden of ziektes.

OP DE HOOGTE
BLIJVEN?

Laat hier je gegevens achter voor directe productinformatie 


OP DE HOOGTE
BLIJVEN?

Laat hier je gegevens achter voor directe productinformatie