Snel zelf gemaakt     Beter voor geluid en temperatuur     Vanaf 54,95 euro de vierkante meter, inclusief 9% btw    
   

Tips voor het onderhoud van je groene dak.

Wij leveren extensieve groene daken. Dit betekent dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Het allermooiste groene dak krijg je wanneer je twee keer jaar het dak bemest en onkruid verwijdert. Wij leggen je uit welke (simpele) stappen je hiervoor neemt.

Je kunt voor het onderhoud gewoon op het dak lopen. De sedumplanten zijn hier sterk genoeg voor.


Inspecteer je dak twee keer per jaar

Dit zijn zaailingen.

Bekijk twee keer per jaar jouw groene dak en zoek naar onkruid en zaailingen. Zaailingen zijn zaadjes van grotere bomen en planten die door de wind op jouw dak zijn beland. Deze wil je niet op je dak laten liggen: de wortels hiervan kunnen schade aan je dakbedekking veroorzaken.

Het onkruid en de zaailingen kun je gewoon met de hand verwijderen. Dit kun je het beste doen in het voorjaar en het najaar. Als er veel groen in de omgeving van je dak staat (bijvoorbeeld hoge bomen) kan het slim zijn om vaker te controleren op deze zaadjes. Ook raden we aan om de dakgoot leeg te maken van eventuele bladeren, voor een betere afvoer.

Het is niet aangeraden om het onkruid op je dak met chemische bestrijdingsmiddelen te verwijderen. Dit kan namelijk ook schadelijk zijn voor de sedumplanten!

Voeg twee keer per jaar mest toe

Voor de mooiste planten op je dak voeg je twee keer per jaar mest toe. De beste periode hiervoor is eind april en begin september.

De bemesting geeft allerlei voedingsstoffen aan de sedumplanten die goed zijn voor de groei. Voeg geen mest toe met heet weer of in de volle zon.

Tip: combineer het controleren op onkruid en het bemesten. Zo hoef je echt maar twee keer per jaar het dak op!

Het beste mest voor je groene dak vind je hier

Peter van groendakmaker subsidie

Extra water toevoegen is niet nodig

Wist je dat de onze groene daken géén extra water nodig hebben? Dit komt doordat wij geen steenwol in onze cassettes gebruiken. Hierdoor is het biologisch verantwoord én heeft het een uitstekend drainage systeem.

Lees ook: Een groen dak zonder steenwol bespaart kosten op de lange termijn

Dat is alle onderhoud die je groene dak nodig heeft.

Erg makkelijk dus! Ook een groen dak bestellen? Dat kan hier.

OP DE HOOGTE
BLIJVEN?

Laat hier je gegevens achter voor directe productinformatie 


OP DE HOOGTE
BLIJVEN?

Laat hier je gegevens achter voor directe productinformatie