Snel zelf gemaakt     Beter voor geluid en temperatuur     Subsidie voor jouw dak     Voor ieder plat dak    
   

FAQ

Wat is een groendak-cassette?

Een groendak-cassette kun je zien als een groen puzzelstukje voor op je dak, gevuld met sedumplanten. Net als bij een normale puzzel kun je alle groendak-cassettes makkelijk in en uit elkaar klikken.

Is er een sample beschikbaar?

Omdat het dak uit 10 verschillende soorten sedumplanten bestaat is het helaas niet mogelijk om een sample toe te sturen. Het sample zou een verkeerde weergave van het uiteindelijke dak geven.

Wat zijn sedumplanten?

Sedumplanten zijn vetplantjes die vaak gebruikt worden als bodembedekker of voor groendaken. Sedumplanten reguleren vocht erg goed en hebben weinig onderhoud nodig. Perfect dus voor groene daken. Wij gebruiken zo’n 10 verschillende soorten sedumplanten. Snel- en langzaam groeiend, van groen tot roodbruin in kleur en met leuke bloemetjes in de zomerperiode.

Waarom zo veel verschillende soorten sedumplanten?

De reden om verschillende sedumplanten is om het dak met het seizoen mee te laten kleuren en bloeien. Zo past het dak zich automatisch aan de omgeving aan.

Wat doet het beschermdoek?

Dit doek beschermt jouw dakbedekking. Het is een dik stoffen doek dat beschadiging voorkomt.
Het zorgt ook voor een extra waterbuffer van 3 liter per m2. Deze waterbuffer beschermt jouw groene dak extra tegen uitdrogen bij (extreme) droogte.

Wat is de functie van het grind?

Een grindrand heeft een aantal taken:
– het vertraagt brand doordat grind niet brandbaar is
– het voert water makkelijk af naar de hemelwaterafvoer
– het zorgt voor een stevige border rond de groendak-cassettes. Hierdoor heeft wind minder vat op jouw groene dak.
– het voorkomt dat er vocht optrekt tegen de dakrand, loodslab, lichtkoepel etc.

Wat is (aanleg)mest?

(Aanleg)mest is een speciaal samengestelde organische meststof. Deze zorgt ervoor dat de sedumplanten een half jaar alle voeding krijgen dat ze nodig hebben. Hierdoor krijg je een mooie dichte begroeiing, gezonde planten en een prachtig bloemrijk dak.

Waarom heb ik wortelwerende folie nodig voor mijn bitumen dak?

Een bitumen dak houdt wortels van (grotere) planten minder goed tegen dan kunststof of andere dakbedekkingen. Dit is makkelijk op te lossen door een wortelwerende folie onder het beschermdoek te gebruiken. De folie beschermt jouw bitumen dakbedekking tegen wortelgroei van ingewaaide planten en bomen.

Kan ik mijn bestelling op locatie afhalen?

Nee, helaas. De cassettes worden rechtstreeks vanuit de kwekerij geleverd. Omdat de kwekerij niet is ingericht op het ophalen van producten is dit vooralsnog niet mogelijk.

Wat is een zwaluwstaartverbinding?

Een zwaluwstaartverbinding is een verbinding die verschillende onderdelen, in dit geval de groendak-cassettes, makkelijk en snel aan elkaar vast maakt.

Zie afbeelding hieronder

Zwaluwstaart verbinding

HEB JIJ ONZE HULPLIJN NODIG?

Het aanleggen van je eigen groen dak is een fluitje van een cent.
Mocht je nou toch hulp nodig hebben? Bel dan even of stuur een chatbericht.
We zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 9.00 uur en 17.00 uur.