Snel zelf gemaakt     Beter voor geluid en temperatuur     Subsidie voor jouw dak     Duurzaam
   

FAQ

Wat is een vormvaste pocket?

De pockets zijn voorzien van een frame en bestaan uit een boven- en onderlaag.
Hiervan bestaat de onderlaag uit dik vochthoudend naaldvilt waarop een wortelwerende laag is aangebracht. De bovenlaag bestaat uit bevloeiingsdoek, dit bevordert de hechting van de sedumplanten.
De pockets zijn gevuld met perlite en voedzame stoffen voor de sedumplanten. Er zitten openingen in de bovenlaag voor 32 planten per m².
Deze lagen liggen op een drainage paneel, dat gemaakt is van gerecyclede materialen zoals shampoo flessen en melkpakken, dit zorgt voor de perfecte waterhuishouding.

Is er een sample beschikbaar?

Omdat onze sedum plugplanten pockets bestaan uit verschillende soorten is het helaas niet mogelijk om hiervan een sample toe te sturen. De sample zou een verkeerde weergave zijn van het uiteindelijke dak.

Wat zijn sedumplanten?

Sedumplanten zijn vetplantjes die vaak gebruikt worden als bodembedekker of voor groendaken. Sedumplanten reguleren vocht erg goed en hebben weinig onderhoud nodig. Perfect dus voor groene daken. Wij gebruiken veel meer verschillende soorten sedumplanten dan bij een “standaard” groen dak. Snel- en langzaam groeiend, van hoog tot laag (tot wel 30 cm. hoog) van groen, geel tot roodbruin in kleur en met leuke bloemetjes gedurende de hele zomerperiode.

Waarom zo veel verschillende soorten sedumplanten?

De reden voor verschillende sedumplanten is om het dak met het seizoen mee te laten kleuren en bloeien. Zo past het dak zich automatisch aan aan het seizoen. Hierdoor wordt úw groen dak véél gevarieerder en dus véél mooier dan “gewone” groene daken. Maar belangrijker nog: dit dak is goed voor onze bijenstand en dus voor het milieu. Bijen komen namelijk op bloeiende sedumplanten af en bij dit dak bloeien er gedurende de zomerperiode telkens andere sedumsoorten. 

Kunnen pockets alleen op een recht dak gelegd worden?

Nee zeker niet, deze zijn met een kleine toevoeging ook zeker geschikt op golfplaat daken.
Door de speciaal ontwikkelde industriële klittenband kunnen de vormvaste pockets bevestigd worden op de golven van je dak!

Voor verdere (aan)vragen neem gerust contact met ons op.

Kan een groendak ook in combinatie met zonnepanelen?

Ja, u kunt de pockets prima om uw zonnepanelen heen leggen. Daarmee verlaagt u tevens de temperatuur van het dak. Dat bevordert de opbrengst van de zonnepanelen. Wij adviseren NIET om een groen dak ónder zonnepanelen te leggen. De sedumplanten hebben namelijk zonlicht en water nodig.

Kan ik mijn bestelling op locatie afhalen?

Nee helaas is dat niet mogelijk. Onze pockets worden rechtstreeks van de kwekerij verzonden, op deze locatie is dus geen fysieke winkel of afhaalmogelijkheid.

Hoe snel kan mijn bestelling geleverd worden?

Om uw order goed te kunnen verwerken én ervoor te zorgen dat u alleen de allerverste sedumplantjes geleverd krijgt, hanteren wij een levertijd van 14 dagen. Je ontvangt je bestelling op donderdag of vrijdag. Op die manier kan het groendak gelegd worden in het weekend.
Natuurlijk ontvang je altijd een track and trace van jouw zending!

Wat zijn de verzendkosten?

Voor de verzendkosten werken wij met een vaste prijs van €99,- per blok pallet.
Één blokpallet kan een groendak transporteren t/m 20 m²

HEB JIJ EEN
HULPLIJN NODIG?

Het aanleggen van je eigen groendak is echt een fluitje van een cent.
Mocht je nou toch hulp nodig hebben? Bel dan gerust of stuur een mail. 
Natuurlijk zijn wij ook iedere werkdag bereikbaar tussen 9.00 uur en 17.00 uur
op onze live chat.

Google Beoordelingen
5.0